Bitcoin’s nieuwste rally heeft te maken met stijve weerstand bij het maken van winst op korte termijn en een nieuw CME-gat.

Belangrijkste afhaalacties

  • Een CME futures-gat vormt een risico voor handelaren die proberen een breakout boven de $20.000 te kopen.
  • On-chain gegevens van Santiment suggereren dat de walvissen een verdere appreciatie van BTC verwachten.
  • Een technische storing boven $20.000 zou een sterke terugtrekking naar $17.000 kunnen uitlokken.

De vooruitzichten van Bitcoin Bank blijven op korte termijn positief, aangezien dip-buyers de bellwether-cryptocurrency blijven steunen. Deze steun gaat verder na het bullish nieuws dat de wereldwijde investeringsfirma Guggenheim $500 miljoen zal investeren in BTC.

Het nieuws schijnt recente vrees dat de regelgevers van de V.S. een nieuwe wet op self-hosted crypto portemonnees opstellen overruled te hebben. De neerwaartse risico’s zijn echter nog steeds te wijten aan een opmerkelijk prijsverschil op de CME-toekomstgrafiek tijdens het weekend.

Bitcoin Tegenover neerwaartse risico’s ondanks het breken van de All-Time High

Bovendien laten sentimentele statistieken zien dat handelaren in een staat van „extreme hebzucht“ verkeren, met de Crypto Fear and Greed index die nu op het gezamenlijke hoogste niveau ooit wordt verhandeld.

On-chain data analyse van Santiment toont aan dat het sociale volume richting BTC nog steeds relatief laag is, wat suggereert dat een markttop nog niet dichtbij is.

Wanneer het sociale volume tot historisch hoge niveaus stijgt, heeft het belangrijke toppen gemarkeerd, en vervolgens is er een ommekeer in de prijs opgetreden.

Technische indicatoren over verschillende tijdsframes heen zijn ook dicht bij overbought-condities, wat de huidige run naar het $20.000 level nog moeilijker maakt voor breakout-traders.

De korte-termijn trend is kwetsbaar voor retracement, gezien de bijna one-way push van $17.000 naar $19.800 sinds het weekend.

Als we de vooruitzichten voor de nabije toekomst van Bitcoin van dichterbij bekijken, zou het niet aanhouden van het $20.000 level kunnen leiden tot nog een scherpe retracement.

Het dagelijkse tijdsbestek benadrukt dat BTC in een lagere prijsklasse zou kunnen vallen tussen de $18.500 en $17.200 als de prijs opnieuw faalt bij de $20.000 barrière.

Een stijgend omgekeerd hoofd- en schouderpatroon op het tijdsbestek van vier uur is ook een waarschuwing voor een mogelijke corrigerende daling naar het $17.000 gebied. Het patroon moet nog steeds een laatste rechterschouder vormen om de structuur van het patroon te voltooien voor de volgende grote duw hoger.

Handelaren moeten zich er ook van bewust zijn dat de uitwisseling van gegevens over de flowbalans van het crypto-gedragplatform Santiment een piek in de nieuwe instroom heeft laten zien. De metriek suggereert dat de walvissen zich hebben opgehoopt terwijl kortetermijnspeculanten hun posities in de buurt van de lokale top hebben geliquideerd.

Terwijl BTC naar verwachting in de komende weken en maanden boven het $20.000 benchmarkniveau zal handelen, kan een aanvankelijk gebrek aan koopkracht boven dit niveau bij de eerste paar pogingen een koor van winstbejag onder de korte termijn HODLers uitlokken.

Von admin