Derivatutveksling BitMEXs juridiske problemer med amerikanske regulatorer tok en toll på bitcoins pris mens DeFi ga Ethereum-gruvearbeidere mer gebyrinntekter enn noen gang.

Bitcoin (BTC) handler rundt $ 10 582 per 20:00 UTC (16:00 ET). Glir 1% i løpet av det forrige døgnet.
Bitcoins 24-timers rekkevidde: $ 10 427 – $ 10 931
BTC under 10- og 50-dagers glidende gjennomsnitt, et baissignal for markedsteknikere.

Abonner på First Mover, vårt daglige nyhetsbrev om markeder.
Ved å registrere deg vil du motta e-post om CoinDesk-produkter, og du godtar vilkårene og personvernreglene våre.

Bitcoins pris var så høy som $ 10 932 på spotbørser som Coinbase før den raskt kastet 4% innen to timer til så lave som $ 10 427. Det kom deretter litt tilbake til $ 10 582 på pressetid.

Fallet falt sammen med kunngjøringen kryptoderivatlokaliteter BitMEX ble formelt belastet av amerikanske regulatorer for uregistrert handel, blant andre overtredelser.

„Nyheten om at BitMEX ble servert med en søksmål fra [Commodity Futures Trading Commission] ble møtt med et bredt salgspress,“ sa Denis Vinokourov, forskningssjef for kryptomegling Bequant.

BitMEX ‘Attempted to Evade’ amerikanske forskrifter, CFTC, DOJ Charge

„Dette er stort,“ sa Vishal Shah, en opsjonshandler og grunnlegger av derivatbørsen Alpha5, på CFTCs kunngjøring. Imidlertid bemerket Shah den avtagende innflytelsen fra BitMEX på markedet siden mars, da over 700 millioner dollar i avviklinger bidro til at prisen på bitcoin dumpet så lavt som 3 854 dollar på spotbørser.

„BitMEX har sakte og konsekvent blødt åpen interesse siden mars,“ sa Shah. „Denne nyheten kan akselerere fortellingen, men jeg ser ikke at det er en systemrisiko på dette tidspunktet hvis det er en ordnet løsning.“

En rekke nye derivater, hvorav de fleste ikke gir tilgang til noen i USA, er en av grunnene til BitMEXs tilbakegang i markedet, sa Vinokourov fra Bequant. „BitMEXs generelle betydning for det bredere økosystemet er ikke så kritisk som det var tilfellet for noen år siden,“ la Vinokourov til. „Ikke bare har mange andre børser innhentet BitMEX-likviditet og ordreboksdybde, men også et mye offentliggjort teknologisk problem tidligere i år satte et stort innblikk i arenaens rykte blant de større kryptohandelsbordene.“

Likevel bidro likvidasjoner på BitMEX til å presse bitcoins pris torsdag, da $ 15 millioner i salgsslikvidasjoner de siste 24 timene utslettet langorienterte handelsmenn på derivatplattformen, i likhet med et marginkall i tradisjonelle markeder.

Utenfor BitMEX kan makroøkonomiske hendelser føre til salgspress når oktober åpner, ifølge Andrew Tu, en leder i kryptokvanthandelsfirmaet Efficient Frontier.

„Bitcoin har sittet fast i området $ 10.000 – $ 11.000 siden fallet i begynnelsen av september,“ bemerket Tu. „Elefanten i rommet på dette tidspunktet er stort sett makroklimaet, med [amerikanske] valg som kommer og manglende evne til å gå på akkord med en finanspolitisk stimulans mellom huset [representantene] og senatet,“ la han til.

Ethereum-gruvearbeidere høster rekordinntekter fra avgifter

Bequants Vinokourov var mer bullish på kryptomarkedets fremtid, spesielt med fremgang i Ethereums lange og svingete oppgradering. „De underliggende grunnleggende faktorene er positive, spesielt for ETH gitt den nylig lanseringen av“ Spadina „- det siste testnettet før Ethereum blockchain’s oppgraderte mainnet-utgivelse,“ la Vinokourov til.

Den nest største kryptovalutaen etter markedsverdi, ether (ETH), var på torsdag nede i handel med rundt $ 353 og gled 0,83% på 24 timer fra 20:00 UTC (16:00 ET).

Von admin